Létezik olyan mentes hamburger buci recept ami alacsony szénhidráttartalmú, és még finom is? A válasz egyértelműen IGEN!
Reggel amikor felébredtem, megkívántam a házi hamburgert. Hát persze, hogy neki álltam a buci elkészítésének. Nagyon rövid idő alatt elkészíthető. Ami jó benne, hogy nagyon alacsony a szénhidrát tartalma! Ezt neked is ki kell próbálni!
Hozzávalók: ~2 darab buci elkészítéshez~
30g aranylenmagliszt
22g -Ch rostkeverék (Szafi Reform)
30g fánkliszt (Szafi Reform)
9g tojásfehérjepor
4g sütőpor
3g só
15g bio almaecet
7g extra szűz olívaolaj
2db "M"-es tojás
110g langyos víz
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat összekeverem egy tálban, és félrerakom. A nedves hozzávalókat is összekeverem egy másik tálba. Amikor ez meg van összeöntöm a kettőt, és villával összedolgozom, majd 10 percet pihentetem.
A sütőt bekapcsolom, 250 fokra tekerem, és előmelegítem.
Megformázom a két bucit. A bucik tetejét lekenem paradicsomlével, és szórok rá apró magokat.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezem, és 25 perc alatt készre sütöm!
A kész bucit ketté vágom és megpirítom a belsejét, majd megpakolom minden finomsággal. Itt a fantázia szab határt a dolognak. Az enyém így néz ki....
Szeretek egy sima házi majonézt készíteni hamburgerszósznak, amihez teszek mustárt. Ehhez a következőkre lesz szükséged:
2 db tojássárga
kb 1dl olivaolaj
1 teáskanál dijoni mustár
1 teáskanál magos mustár
1 teáskanál citromlé
só, őrölt színes bors
A tojássárgákat, a citromlét, a mustárokat, a sót, és a borsot egy keverőtálba teszem. A mixer legmagasabb fokozatán addig keverem, amíg a tojássárga szép világos nem lesz. Az olívaolajat keverés mellett hozzáadjuk, először cseppenként, majd vékony sugárban. Az olaj mennyiségével nyugodtan játszhatsz, mert ha hígabb szószt szeretnél akkor több olívaolajra lesz szükséged!
Ha tetszett a hamburger buci receptje, akkor lájkolj Facebookon, és kövess Instagramon!
Social Icons