Málnás-csokis piskóta – alacsony szénhidrát tartalmú, gluténmentes, tejmentes

2021. október 10., vasárnap

 






Egy igazán egyszerű piskóta, ami már önmagában is isteni, de málnával és csokival még finomabb! Ez a recept nem nagy kihívás, és különösen jó benne, hogy nem kell sokat a forró sütő mellett ácsorogni.

Hozzávalók:

40g mandulaliszt (NatureCookta)
20g kókuszliszt (NatureCookta)
10g 1:4 édesítő
10g vaníliás eritrit
2 evőkanál hideg víz
5g foszfátmentes sütőpor
6db bio tojás
pár szem friss málna
pár kocka cukormentes 85%-os étcsokoládé

 

Elkészítés:

A mandulalisztet a kókuszlisztet és a sütőport kimérjük egy edénybe, és összekeverjük. 

A tojásokat ketté választjuk, és a tojásfehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgát habosra kikeverjük az 1:4 édesítővel, és a vaníliás eritrittel, majd hozzáadjuk a 2 evőkanál vizet. A tojássárgás masszához hozzákeverjük a lisztet és a tojásfehérjehab felét. Amikor szépen összedolgoztuk akkor a tojásfehérjehab másik felét is óvatos mozdulattal beleforgatjuk. 

A tepsit kikenjük kókuszolajjal és kilisztezzük (én kókuszlisztet használok). Az elkészült tésztánkat beleöntjük az előkészített tepsibe, és szépen eligazgatjuk benne. A tetejét megszórjuk friss málnával, és késsel összeaprított étcsokoládéval. 170 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 40 perc alatt.

Ha tetszett a recept, akkor lájkolj Facebookon, és kövess Instagramon!