Eszterházy torta – gluténmentes, tejmentes, alacsony szénhidrát tartalom

2021. december 4., szombat

A mumus Eszterházy-torta, amit Te is könnyedén el tudsz készíteni otthon! A torta elkészítése inkább sok aprólékos munkából áll, de a végeredmény tuti siker! Torta készítésre fel! 





Hozzávalók:

Tésztához:

12db bio tojásfehérje

200g darált dió

60g őrölt mandula

20g mandulaliszt (Nature Cookta)

200g por állagú eritrit

 

Krém:

10db bio tojássárga

100g darált dió

150gpor állagú eritrit

300ml cukormentes mandulatej

1 tasak Nocarb vaníliás pudingpor

375g növényi margarin (Alsan bio)

3 teáskanál vanília kivonat

 

A tetejére:

Fehér csokoládé (tejmentes)

Étcsokoládé

 

Elkészítés:

Tészta:

A tésztához először előveszek 5 db sütőpapírt és mindegyikre rajzolok 1db a 22 cm átmérőjű kört. Megfordítom a sütőpapírokat, hogy ne a ceruzás részre kenjem a tésztát. A tojásfehérjéből kemény habot verek, amihez hozzákeverem félidőnél az eritritet. A darált diót összekeverem az őrölt mandulával és a mandulaliszttel, majd beleforgatom a tojásfehérjehabba. Az így kapott tésztamasszát egyenleten elkenem a sütőpapíron, úgy hogy a rajzolt körök pereméig érjen a tészta. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütöm a lapokat, majd hagyom kihűlni. Így kapok 5 db lapot a tortához.

Krém:

A növényi tejet és a pudingport egy turmixszal összekeverem, mert így lehet teljesen csomómentesre keverni. A krémhez egy lábasban a növényi margarin kivételével a hozzávalókat összekeverem. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve puding sűrűségűre sűrítem. Amikor a "puding" langyosra hűlt, akkor robotgéppel a növényi margarint belekeverem. Az így kapott krémet hűtőbe rakom, és várom, hogy teljesen lehűljön. Előveszem a tortakarikát, és mindegyik lapot körbevágom, ha kell.

A krémmel rétegzem a tortalapokat, és vékonyan a szélét és a tetejét is megkenem. Az így kapott tortát 1 órára hűtőbe teszem. 

A fehér csokoládét és az étcsokoládét külön-külön megolvasztom. Az olvasztott fehér csokit a torta tetejére kenem. Az étcsokoládét papírból készült kinyomóba rakom, és a végére nagyon pici lyukat vágok. Az étcsokoládét oda-vissza mozdulatban a fehér csokoládéra csurgatom, majd egy fogpiszkálóval kb. 1 cm-ként az előző sávokra merőlegesen vonalakat húzok. Egyet lefelé, egyet fölfelé húzok. Majd amikor ezzel megvagyok, akkor hűtőbe teszem a tortát tálalásig.

Ha tetszett a recept, akkor lájkolj Facebookon, és kövess Instagramon!