Egy különleges pite egy szuper hétvégére. Igazán meggyes és cukormentes.
Hozzávalók:
Tésztához:
300 g finom szemű zabkorpa (zabpehely finomra darálva)
20 g kókuszliszt
10 g foszfátmentes sütőpor
3 g só
80 g növényi margarin
3 g 1:4 édesítő
2 db tojás "L" méret
100 g mandulatejszín
A növényi margarint, az édesítőt,a tojásokat, és a mandulatejszínt alaposan összedolgozom.
A zabkorpát, a kókuszlisztet és sütőport is összekeverem.
A száraz és a margarinos alapot összegyúrom, majd a tésztát két részre osztom.
Töltelék:
2 db üveges meggybefőtt (steviás)
8 dl meggylé (a meggybefőtt leve)
60 g NoCarb vaníliás puding
1 tk. fahéj
12 g 1:4 édesítő
A meggylében feloldom az édesítőt, majd a pudingporral összekeverem, és felfőzöm. Amikor már majdnem kész van, akkor adom hozzá a lecsöpögtetett meggyet, és a fahéjat.
Kikent tepsibe rakom az első az egyik adag kinyújtott tésztát. Erre halmozom a tölteléket, mard rárakom a másik adag kinyújtott tésztát.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütöm.
Ha tetszett a recept, akkor lájkolj Facebookon, és kövess Instagramon!
Social Icons