Zserbó, ahogy mi szeretjük!

2022. október 24., hétfő

Nagyon szerettem volna egy szuper zserbót készíteni. Több szempont is volt amit szerettem volna, megvalósul ennek a receptnek a megalkotásakor. A végeredmény magáért beszélt! Sikerült!!!


Hozzávalók:

Tésztához:
70 g Szafi Reform fánk lisztkeverék
40 g darált mandula
60 g Szafi Reform rostkeverék
12 g 1:4 édesítő
1 zacskó vaníliás cukor (cukormentes)
2 csipet só
10 g foszfátmentes sütőpor
1 g bio szárított citromhéj
3 db "L" méretű tojás
50 g kókusztejszín
30 g kókuszolaj (folyékony)
150 g langyos víz
+ egy kicsi rostkeverék a nyújtáshoz

A nedves és száraz hozzávalókat külön-külön összekeverem, majd összedolgozom. Majd lisztezett deszkán a tésztát kinyújtom úgy, hogy a mérete a következő legyen: 30*35 cm. Amikor ezzel megvagyok, akkor a tepsi hátoldalán megsütöm kb. 10 perc alatt 170 fokon.
Ezt a lapot három egyenlő részre vágom.



Krém:
500 ml növényi tej
1 csomag NoCarb vaníliás puding
1 zacskó vaníliás cukor (cukormentes)
1 evőkanál kollagén (nekem vaníliás volt)
100g növényi margarin

A vanília pudingot elkészítem a növényi tejjel, a kollagénnel, és a vaníliás cukorral. Megvárom amíg a puding kihűl, és a szobahőmérsékletű növényi margarinnal kikrémesítem.


Lekváros réteg:
30g barack lekvár 
20g zselatin
5g 1:4 édesítő
100g víz

A vízben feloldom az édesítőt, majd hozzákeverem a lekvárt. Egy edényben elkezdem a tűzön melegíteni, úgy hogy belekeverem a zselatint. Egy picit forralom, és kész. Amikor kezd kihűlni, kenhető állagúvá fog válni.

Csokimáz:
20g holland kakaópor
15g rostszirup
40g növényi margarin 
1 evőkanál víz

Az olvasztott margarint összekeverem a többi hozzávalóval, és már el is készült a máz.

Összeállítás:
Egy réteg tészta, amire jön a lekvár, majd a krém fele, és ezt addig folytatjuk így amíg minden hozzávaló el nem fogy. A felső tésztarétegre kenjük a csokimázat, és kész is a sütink!

Ha tetszett a recept, akkor lájkolj Facebookon, és kövess Instagramon!