Pizza alaprecept - Airfryer-ben készítve

2023. november 12., vasárnap

Ez a pizza alaprecept szuper választás akkor, ha gyors ebédet vagy vacsorát szeretnél készíteni a családnak.


A képen most bolognai pizza látható, mert amikor bolognai ragut készítek, és ha többre sikerül azt bekészítem a fagyasztóba. Így bármikor egy jó kis pizza készíthető belőle. Mint most is!

Lássunk hozzá!

Pizza alaprecept - Airfryer azaz forrólevegős sütőben készítve!


Hozzávalók:

Tésztához:

60 g aranylenmagliszt
45 g -ch rostkeverék (Szafi Reform) 
45 g fánk liszt (Szafi Reform
3 g só
15 g foszfátmentes borkő sütőpor
1 g  bio élesztő por
3 db bio tojás "L" méret
30 g bio szűretlen almaecet
220g víz - kézmeleg-

Elkészítés:


A száraz hozzávalókat összekeverem egy tálban, és félrerakom. A nedves hozzávalókat is összekeverem egy másik tálba. Amikor ez meg van összeöntöm a kettőt, és villával összedolgozom, majd 10 percet pihentetem.

Közben három sütőpapírt előkészítek ami az Airfryer kosarának méretére összehajtogatok.

A kezemet bekenem olívaolajjal, és a kész tésztát 3 felé szedem, majd mindegyikből a külön sütőpapíron köralakú korongot formázok! 



A tészta sütése egyszerű, nálam csak felül süt a gép így 200 fokon 5 percig sütöm a tésztát, majd kiveszem megfordítom, és megpakolom minden finomsággal. (Ugye ez most a bolognai ragu volt, és egy csipet oregánó, meg mozzarella, és trappista sajt keveréke volt.) Ha ez megvan akkor jöhet az újabb sütés ugyan úgy 200 fokon és 6-8 perc.


És kész is vagyok! Jó étvágyat hozzá!



Ha tetszett a recept, akkor lájkolj Facebookon, és kövess Instagramon!